ISPARTA / GÖNEN - Gölbaşı İlkokulu

Mevlid-i Nebi Haftası

Peygamber Efendimiz'in doğduğu, alemleri ve dünyamızı şereflendirdiği günün içinde yer aldığı hafta olarak kutlanan Mevlid-i Nebi Haftası okulumuzda öğrencilerimizle kutlanmıştır. 2 Ekim - 6 Ekim 2023 tarihleri arasında bir haftaya yayılarak kutlanacak olan "2023 Mevlid-i Nebi Haftası" başlamaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl ki "Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu'nun konusu ise

“PEYGAMBERİMİZ, İMAN VE İSTİKAMET” olarak belirlenmiştir.

İstikamet üzere bir hayat sürmekten insanları uzaklaştıran, yürekleri işgal eden, içtimaî hayatı derinden sarsan inanç ve ahlak problemlerinin çözümüne nebevî referanslardan hareketle katkı sağlamaktır. İmanın teorik anlamından ziyade pratik değerini, yaşanan bir hayata dönüşmesinin önemini, İslam’ın güzelliklerinin Müslümanların hayatlarında tezahür etmesinin ne derece kıymetli olduğunu güçlü bir şekilde ortaya koymaktır. İstikameti muhafaza etmek ve istikametten şaşmamak için hayat rehberimiz Kur’an’ın ve üsve-i hasene Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)’in doğru anlaşılmasının gerekliliğini belirtmek, iman ve istikamet eğitiminin keyfiyeti üzerine fikirlerin serdedilmesine vesile olmaktır.

02-10-202302-10-202302-10-202302-10-2023

Yayın: 02.10.2023 - Güncelleme: 02.10.2023 20:40 - Görüntülenme: 54